MUGOŠA OPET ODIGRALA ZA BEMAX: Prihvatila da se Mijajlović uz jemstvo od 1,1 milion eura brani sa slobode

MUGOŠA OPET ODIGRALA ZA BEMAX: Prihvatila da se Mijajlović uz jemstvo od 1,1 milion eura brani sa slobode

Za kontroverznu sutkinju Mugošu se spekuliše da je povezana sa takozvanim ''klanom BEMAX'', prije svega se pominju njene relacije sa bivšim bezbjednjacima osumnjičenim za stvaranje kriminalne organizacije Petrom Lazovićem i Ljubom Milovićem.

Ona je poznata po olakom prihvatanju milionskih jemstava koje su prilagali čalnovi ove grupe. 

 

Sutkinja za istragu Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša prihvatila je ponudu jednog od bivših suvlasnika kontroverzne kompanije BEMAX Aleksandra Mijajlovića da se taj Podgoričanin uz jemstvo od 1,1 milion eura brani sa slobode.

Mijajlović je u februaru uhapšen zbog sumnje za stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo krijumčarenje cigareta. Naša medijska kuća već godinama piše o kontroverznoj kompaniji BEMAX za koju se već duže vremena spekuliše da je povezana sa švercom narkotika i cigareta, od čega su, kako se sumnja, i nabavili ogromni novac za kupovinu građevinskih mašina.

Savjetnica za odnose s javnošću tog suda Marija Raković kazala je da tužilaštvo ima pravo žalbe na odluku i da se Mijajlović na slobodi može naći nakon pravosnažne odluke i pošto država upiše zabilježbu na imovinu kojom Mijajlović garantuje da neće bježati.

Za kontroverznu sutkinju Mugošu se spekuliše da je povezana sa takozvanim ”klanom BEMAX”, prije svega se pominju njene relacije sa bivšim bezbjednjacima osumnjičenim za stvaranje kriminalne organizacije Petrom Lazovićem i Ljubom Milovićem.

Ona je poznata po olakom prihvatanju milionskih jemstava koje su prilagali čalnovi ove grupe.

Podsjetimo, kontroverznim rješenjem sudije za istragu Suzane Mugoše krajem 2022. godine godine, tačnije 26. decembra, prihvaćeno je jemstvo dato za uhapšenog Petra Lazovića, nakon što je njegova odbrana kao garanciju ponudila 6,2 miliona eura u nekretninama i novcu da bi se on branio sa slobode. Mugošinu odluku o prihvatanju jemstva za Lazovića oborilo je Vijeće Višeg suda.

To je bio drugi put da se njena odluka o prihvatanju jemstva odbija. Slična situacija dogodila se i 22. novembra 2022. godine kada je Vijeće poništilio odluku Mugoše koja je samo nekoliko dana prije toga 16. novembra donijela odluku da prihvati jemstvo za Petra Lazovića u iznosu od ’’skromnih’’ 1,6 miliona eura. Ovakvo olako prihvatanje jemstva otvorilo je sumnje o Mugošinim vezama sa kontroverznim bezbjednjacima.

U.P.A.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.