Đačič opet u fokusu: Zaposleni je optužuju za lažno predstavljanje i mobing, stupaju u štrajk upozorenja

Đačič opet u fokusu: Zaposleni je optužuju za lažno predstavljanje i mobing, stupaju u štrajk upozorenja

Zaposleni u pljevaljskoj biblioteci “Stevan Samardžić” danas su odlučili da stupe u štrajk upozorenja.

Iz sindikalne organizacije te ustanove naveli su niz razloga za takvu odluku, pri čemu ističu kako pomenutom ustanovom u proteklih devet mjeseci vlada potpuno bezakonje.

Oni, između ostalog, ističu kako se direktorica Bojana Đačić lažno predstavlja, jer joj mandat nije produžen u skladu sa zakonom. Pored toga, optužuju je i za mobing.

Uz to, radnici biblioteke zahtijevaju i hitnu smjenu čelnika Savjeta biblioteke Nemanje Stanimirovića, ali i troje članova tog tijela.

Dok Stanimirovića optužuju da je potpisao dokument iz kojeg je proisteklo niz nezakonistosti, ostalim članovima Savjeta zamjeraju na ćutanju, ali i na onemogućavanju člana iz redova zaposlenih da obavlja dužnost.

Podsjetimo, Đačić je i ranije bila u centru pažnje javnosti.

Nju je svojevremeno bivša ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta postavila za direktoricu OŠ “Ristan Pavlović”, ali je ubrzo bila prinuđena da je smijeni.

Razlog tome bile su brojne problematične poruke koje je Đačić objavljivala po društvenim mrežama. 

Uprkos tome, ona je u junu imenovana za v.d. direktorice pljevaljske biblioteke.

Izvor:Analitika

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.