DPS: Izabrani predsjednici opštinskih odbora DPS-a u južnoj regiji

DPS: Izabrani predsjednici opštinskih odbora DPS-a u južnoj regiji

Članstvo Demokratske partije socijalista u južnoj regiji Crne Gore danas je direktno, neposrednim putem izabralo nove predsjednike

Opštinskih odbora u ovim sredinama, saopšteno je iz ove partije.

Tako su, nakon juče održanih unutarpartijskih izbora u sjevernoj regiji, članice i članovi DPS-a sa juga odabrali sljedeće ljude za čelne pozicije lokalnih odbora u svojim opštinama: za predsjednika Opštinskog odbora DPS Herceg Novi izabran je Dejan Stojadinović, OO DPS Tivat Nebojša Kašćelan, OO DPS Budva Milan Tičić, OO DPS Ulcinj Arjan Ljamović.

- Izbori u Opštinskom odboru DPS Kotor okončani su neriješenim rezultatom jer su kandidatkinja Slađana Mijanović i kandidat Neđeljko Moškov osvojili identičan broj glasova, te će se izbori u ovoj opštini, shodno pravilniku, ponoviti sljedeće subote, kada će biti održani i izbori u opštinskim odborima DPS-a u centralnoj regiji Crne Gore - najavili su iz DPS-a..

Ističu da su birališta u ovim opštinskim odborima otvorena jutros u 8 sati, a da je glasanje, koje je završeno u 20 sati, vršeno kako tradicionalnim neposrednim glasanjem u prostorijama stranke u tim opštinama, tako i elektronskim putem preko članovima dostupne aplikacije.

- Kao što je to bio slučaj juče, u ostalom i 28. januara ove godine kada je birano rukovodstvo partije na centralnom nivou – predsjednik i potpredsjednici, i danas je među članovima partije vladalo veliko interesovanje za unutarstranačke izbore, te je 72 odsto njih iskoristilo svoje pravo glasa - naglasili su iz DPS-a.

Ukazuju da ovakav vid izbora u DPS-u, kojim je prvi put u istoriji političke kulture Crne Gore jedna partija omogućila članstvu da bira svoje rukovodstvo na državnom i lokalnom nivou, predstavlja novi model demokratskog djelovanja u našoj državi.

- Ovim današnjim partijskim lokalnim izborima Demokratska partija socijalista nastavila je da uvodi nove standarde na crnogorskoj političkoj sceni, i čini dodatni korak ka daljoj demokratizaciji našeg društva i napretka Crne Gore - zaključili su u DPS-u.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.