Amerikanka koja je rodila 14. djece otkrila koliko novca njeno domaćinstvo troši
Foto: Instagram

Amerikanka koja je rodila 14. djece otkrila koliko novca njeno domaćinstvo troši

Sarah i Haini Wolfgramm imaju 14 djece. Ona je sada otkrila izazove s kojima se nose te koliko novca troše. U razgovoru za SWNS je kazala da mjesečno troši više od 75.000 dolara na hranu, režiju, hipoteku, odjeću i ostale potrepštine za porodicu. Sedmično opere 21 turu veša.

"Potrebno nam je najmanje 6.000 dolara mjesečno. Koristim kupone, a hranu nabavljam i po veleprodajnim cijenama jer radim u ugostiteljstvu", navela je.

Njih dvoje su dobili 10 kćerki - Eve (27), Isabellu (24), Tihane (23), Noru May (18), Hazel (17), Mary (13), Vake (11), Sariah, koja preminula 2014. godine u trećem mjesecu života od sindroma iznenadne smrti, Lynnae (8) i Joy (6). Imaju četiri sina - Heinricha (26), Abrahama (21), Maikelija (20) i Wesleyja (15).

Ovaj bračni par je zajedno više od 30 godina. Oboje dolaze iz velikih porodica i oduvijek su sanjali da imaju mnogo djece. Sarah se prisjetila svoje pokojne kćerke Sariah.

"Zaspala je u naručju mog muža dok sam ja pravila kolač. Stavio ju je da spava. Kada smo se vratili da provjerimo je li sve u redu, shvatili smo da ne diše. Naša srca su bila slomljena. Bila je najmlađa u porodici i potresla nas je činjenica da bilo ko može nestati u trenu", rekla je.

Dodala je da zna da Sariah s neba pazi na svoje sestre i braću. Porodica živi u kući sa šest spavaćih soba i tri kupatila zajedno sa Sarahinim roditeljima Carlom i Lynn Knapp.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.