Đurović: Za rekonstrukciju Vlade ne treba čekati jesen
DEJAN ĐUROVIĆ/ -FOTO: SKRINŠOT

Đurović: Za rekonstrukciju Vlade ne treba čekati jesen

Poslanik Nove srpske demokratije Dejan Đurović smatra da za rekonstrukciju 44. Vlade ne treba čekati jesen, s obzirom na rezultate koje je do sada postigla parlamentarna većina, jer će, kako smatra, ulazak koalicije "Za budućnost Crne Gore" samo osnažiti izvršnu vlast.

Đurović je u razgovoru za "Dan" najavio i nova zakonska rješenja, kao što su zakoni o Vladi i Skupštini.

– Rezultati koje je ostvarila koalicija na vlasti u perodu od formiranja većine u parlamentu i same Vlade vrlo su dobri, što pokazuju i pohvale koje stižu sa svih međunarodnih adresa – rekao je poslanik Nove srpske demokratije.

On naglašava da realizacija popisa, koja je bila na zadovoljstvo svih, pokazuje da Crna Gora mora nastaviti putem pomirenja koje zagovaraju i koji nema alternative.

– Povećanje penzija na zadovoljstvo desetine hiljada građana koji su dobili znatno povećanje pokazuje da se počinju ispunjavati i obećanja data građanima u predizbornim kampanjama. Kompletiranje Sudskog savjeta, izbor sedmog sudije Ustavnog suda, vrhovnog državnog tužioca i guvernerke Centralne banke Crne Gore nešto je što crnogorski parlament nije uradio u prethodna dva saziva – istakao je Đurović.

On najavljuje i donošenje novih zakonskih rješenja u crnogorskom parlamentu.

– Siguran sam da će predsjednik parlamenta Andrija Mandić požuriti u izradi zakona o Skupštini i Vladi, a ako uzmemo u obzir produktivnost ovog skupštinskog saziva, možemo ih uskoro očekivati na dnevnom redu – rekao je Đurović.

On naglašava da su svi ovi rezultati samo dokaz da je nova skupštinska većina radila onako kako je i obećala građanima i ispunila očekivanja svih.

– Ovako ubrzano djelovanje i pozitivni rezultati parlamenta i same Vlade daju nam za pravo da mislimo da za rekonstrukciju Vlade ne treba čekati jesen – kazao je Đurović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.