Vraneš ponovo raportirao Vučeviću

Vraneš ponovo raportirao Vučeviću

Predsjednik opštine Pljevlja sastao se sa mandatarom Vlade Srbije i upoznao ga sa stanjem u toj opštini iako je u pitanju funkcioner druge države

Izvor Pobjede, saopštio je da je potpuno neuobičajeno da se gradonačelnici sastaju sa ministrima drugih država, pogotovo imajući u vidu da je u pitanju međudržavna posjeta. „Gradonačelnici se obično sastaju sa drugim gradonačelnicima, a ne sa predstavnicima izvršne vlasti“, saopštio je sagovornik Pobjede, naglašavajući da je Vučević nedavno predložen za mandatara srpske vlade

Predsjednik opštine Pljevlja Dario Vraneš sastao se sredinom ove sedmice sa ministrom odbrane Vlade Srbije i mandatarom za sastav nove vlade Milošem Vučevićem, objavili su lokalni pljevaljski portali PV portal i PV svitanje.

U pitanju je već drugi susret Vraneša i Vučevića u posljednjih nekoliko mjeseci, a Vraneš je nedavno imao sastanak i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Nakon svečane dodjele priznanja za „Najplemenitiji podvig godine“ koju organizuju Večernje novosti, predsjednik opštine Pljevlja dr Dario Vraneš sastao se sa mandatarom za sastav nove vlade Republike Srbije Milošem Vučevićem i ministrom Nikolom Selakovićem, navodi se u saopštenju.

Vraneš je Vučevića i upoznao sa situacijom na prostoru pljevaljske opštine i tom prilikom apelovao na ,,poboljšanje veza sa Republikom Srbijom“.

- Takođe, Vraneš je upoznao ministre sa bratimljenjem Pljevalja i Užica i istakao da se odnosi između Crne Gore i Srbije unapređuju kao i da su dobri odnosi potrebni svim građanima Crne Gore i Srbije, a naročito srpskom narodu. Mandatar Vučević se zahvalio Vranešu na prijateljskom stavu prema Republici Srbiji izrazivši spremnost da Vlada Republike Srbije u narednom periodu pomogne opštinu Pljevlja. Tokom razgovora neizbježna tema je bila unapređenje saobraćajne infrastrukture i bolje povezanosti opštine Pljevlja sa Republikom Srbijom - navedeno je u saopštenju.

Vučević je javnosti u Crnoj Gori postao poznat po prijetećoj izjavi da bi Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori moglo da se „obije o glavu“ priznanje Kosova, kao Ukrajini.

- Ogriješili ste se i to će vam se obiti o glavu, kao što se u Ukrajini obija o glavu svima koji su promovisali Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu. Otvorili ste Pandorinu kutiju. Smiješni su vaši birokratski odgovori da je Kosovo sui generis, da je to poseban slučaj - rekao je Vučević sredinom avgusta ove godine.

Izvor Pobjede saopštio je da je potpuno neuobičajeno da se gradonačelnici sastaju sa ministrima drugih država pogotovo imajući u vidu da je u pitanju međudržavna posjeta.

- Gradonačelnici se obično sastaju sa drugim gradonačelnicima, a ne sa predstavnicima izvršne vlasti - kazao je sagovornik našeg lista.

Prema saznanjima Pobjede, o sastanku Vraneša i Vučevića nije obaviješteno crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.