Raspopović – Etštadler: Crna Gora ima šansu da postane prva naredna članica EU
Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Raspopović – Etštadler: Crna Gora ima šansu da postane prva naredna članica EU

Državni sekretar u Ministarstvu vanjskih poslova ambasador Milisav Raspopović sastao sedanas sa ministarkom za Evropu i Ustav Republike Austrije Karolin Etštadler koja boravi u posjeti Crnoj Gori.

Ambasador Raspopović je istakao da Crna Gora izuzetno cijeni kontinuiranu podršku Austrije u ostvarenju punopravnog članstva u Evropskoj uniji, što predstavlja naš glavni vanjskopolitički cilj.

Na toj liniji, podsjetio je da više od 80 procenata crnogorskih građana podržava članstvo u Uniji, što daje dodatan podstrek i obavezu Vladi da odlučno nastavi sa reformskim procesima koji će omogućiti našoj zemlji da postane prva naredna članica evropske porodice.

Etštadler je pohvalila uspjehe koje je Vlada Crne Gore postigla u prethodnom periodu, istakavši da će Austrija, kao snažan zagovornik proširenja EU, nastaviti da pruža punu podršku Crnoj Gori kako bi u što kraćem roku uspješno okončala pregovarački proces.

Na toj liniji, ocijenila je da naša zemlja ima realne šanse da postane prva naredna članica Unije, kao i da „EU nije kompletna bez Zapadnog Balkana“.

Sagovornici su se saglasili da bi članstvo Crne Gore u EU predstavljalo važan podsticaj za sve zemlje kandidatkinje, te značajno doprinijelo daljem razvoju regiona i jačanju stabilnosti na evropskom kontinentu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.