Hamas potvrdio da se izraelska vojska povukla iz bolnice Al Šifa, pronađeni leševi
Foto: Beta

Hamas potvrdio da se izraelska vojska povukla iz bolnice Al Šifa, pronađeni leševi

Ministarstvo zdravlja u Pojasu Gaze pod kontrolom Hamasa saopštilo je danas da je izraelska vojska povukla tenkove i vozila iz bolnice Al Šifa, najveće bolnice na opkoljenoj palestinskoj teritoriji, gdje je prije dvije sedmice pokrenula vojnu operaciju.

Novinar AFP-a i očevici na licu mjesta vidjeli su tenkove i vojna vozila kako napuštaju bolnički kompleks.

"Desetine leševa, od kojih su neka u stanju raspadanja, pronađeni su u i oko bolnice", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja palestinskog pokreta Hamas.

Izraelska vojska se "povukla iz medicinskog kompleksa Al Šifa nakon što je zapalila zgrade i potpuno ih stavila van funkcije", navelo je ministarstvo i dodalo da su oštećene i zgrade koje ga okružuju.

Jedan ljekar je za Frans pres rekao da je pronađeno više od 20 tijela, kao i da su preko pojedinih prešla vojna vozila tokom povlačenja.

Izraelska vojska, koja optužuje borce Hamasa da se kriju u bolnicama, pokrenula je, kako je opisala, "preciznu operaciju" 18. marta protiv Al-Šife, koji se nalazi u gradu Gaze na sjeveru te palestinske teritorije.

Vojska je saopštila da je od tada "eliminisala oko 200 terorista". Operacija je počela kada su stotine raseljenih osoba našle utočište u krugu bolnice.

Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus juče je rekao da je 21 pacijent u toj bolnici preminuo od početka izraelske operacije.

Prema njegovim riječima, u bolnici je ostalo 107 pacijenata, među kojima je četvoro djece a 28 osoba je u kritičnom stanju.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.