Od 25. marta svi sektori Instituta
Institut Simo Milošević, Igalo

Zbog neisplaćenih zarada

Od 25. marta svi sektori Instituta "Simo Milošević" stupaju u štrajk

Zbog tri neisplaćene zarade zaposleni u sektorima ugostiteljstva i domaćinstva Instituta „Dr Simo Milošević“ počeli su danas štrajk, uz minimum procesa rada. Od 25. marta pridružiće im se i ostali sektori.

Oni će okupiti danas u podne ispred restorana, a kako saznaje portal RTHN, razlog zbog čega im se još nisu pridružili zaposleni u medicinskom sektoru je što je teško precizirati minimum procesa rada, a da pacijenti ne ispaštaju.

Vrijeme posluživanja obroka je od danas skraćeno za jedan sat, a pacijenti na dječjem, i odjeljenju za nepokretne i slabo pokretne, redovno će dobijati obroke.

Za ovu sedmicu je najavljen sastanak potpredsjednika Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu, dr Srđana Pavićevića, koji je i predsjednik Komisije za rješevanje statusa Instituta, sa premijerom Milojkom Spajićem. Kako saznaje RTHN, do sastanka, na kome je trebalo da bude usaglašen konačni model rješavanja statusa Instituta „Dr Simo Milošević“, još nije došlo.

Sindikalna organizacija Instituta Igalo je predala menadžmentu Odluku da će se od 25. marta i zaposleni u ostalim sektorima pridružiti štrajku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.