Advokat Milorada Dodika nakon ročišta: “Cijeli proces je samo farsa”

Advokat Milorada Dodika nakon ročišta: “Cijeli proces je samo farsa”

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je održano ročište predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i Milošu Lukiću. Nakon održanog ročišta medijima se obratio advokat Milorada Dodika, Goran Bubić

Podsjetimo, sutkinja Sena Uzunović saopćila da je Sud BiH odlučio da ponovo spoji ove predmete u jedinstven spis.

Tužilaštvo BiH je najavilo saslušanje četiri svjedoka iz SIPA-e, odmah je rečeno da su Sudu pristupila tri, jer je jedan javio da je zbog bolesti spriječen, na kraju je svjedočio samo jedan. Današanje ročište advokat Milorada Dodika je ovako prokomentirao:

“Kroz najveći broj dokaza Tužilaštvo uključujući i ova četiri svjedoka riječ je samo o simulaciji suđenja. Svjedoci su nepotrebni, odbrana nije osporavala dokaze koji su predočeni. Riječ je o dokazima koji su objavljeni u službenom glasilu, praktično nije ih trebalo posebno ni dostavljati. Izdaju naredbe potpuno nepotrebne, samo da se simulira neki proces. Proces koji je u suštini farsa. Tužilaštvo odustaje od svjedoka”, naveo je Bubić.

Osvrnuo se i na odluku Suda BiH da se spoji ove predmete.

“Očekivali smo to, jer nije bilo uslova za razdvajanje. Na ovaj način je moguće sanirati povrede koje su već učinjene”, zaključio je za medije.

Izvor:N1BH

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.