Sahrana Navaljnog u Moskvi: Okupljen veliki broj ljudi, jake mjere obezbjeđenja
Foto: Reuters

Sahrana Navaljnog u Moskvi: Okupljen veliki broj ljudi, jake mjere obezbjeđenja

Građani su se okupili ispred crkve na jugoistoku Moskve kako bi odali počast ruskom opozicionom lideru Alekseju Navaljnom, koji će danas biti sahranjen.

Kako prenosi Bi-Bi-Si, u gradu je snažno prisustvo policije, sa maskiranim stražarima koji su stacionirani oko ograde, koja je postavljena oko crkve. Policajci su raspoređeni i duž puta do obližnjeg groblja gdje će biti sahranjen.

Služba će se održati u 14 sati po moskovskom vremenu.

Podsjetimo, ruski opozicioni lider umro je u popravnoj koloniji broj 3 u Jamalo-Nenečkom autonomnom okrugu, gdje je služio višegodišnju zatvorsku kaznu zbog optužbi za nepoštovanje i pronevjeru putem prevare, što su on i njegove pristalice više puta odbacili kao politički motivisane optužbe.

Objavljeno je nekoliko detalja o uzroku njegove smrti – zvaničnici kažu da se srušio nakon što je izašao u šetnju.

Njegova supruga tvrdi da je ubijen po naređenju predsjednika Vladimira Putina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.