ZBOGOM MEIZU! Gigant prestaje sa proizvodnjom pametnih telefona

ZBOGOM MEIZU! Gigant prestaje sa proizvodnjom pametnih telefona

Kompanija Meizu izlazi iz poslovanja sa proizvodnjom pametnih telefona, fokusiraće se na nešto drugo.

Meizu Technology, kompanija u vlasništvu proizvođača automobila Geely, kaže da je AI budućnost i investiraće sve u vještačku inteligenciju.

Prema navodima iz objave na kineskoj mreži Weibo, tim koji je kreirao FlymeOS će biti restruktuiran kako bi radio na novim AI terminalima, a koristiće globalno dostupne LLM-ove kao što je OpenAI.

Kako ističe Šen Žiju, izvršni direktor Xingji Meizu Grupe, korisnici pametnih telefona prave velike pauze između nadogradnji svojih uređaja - u prosjeku 51 mesec, što je više od četiri godine. Zato više neće biti Meizu 21 Pro, Meizu 22 i Meizu 23 uređaja. 

Kompanija je već postavila temelje za svoje iskustvo sa više terminala, kada je objavila Flyme Auto infotainment sistem za vozila koje kreira Geely, uključujući Polestar i Lotus. Oni se lako i brzo povezuju na FlymeOS 10 uređaje, kao što su Meizu 20 i Meizu 21 premium modeli.

Novi operativni sistem je kreiran kako bi se koristio u eri veštačke inteligencije i biće lansiran tokom 2024. godine. Prvi hardverski proizvod, pokretan tim AI-jem, ćemo takođe vidjeti ove godine.

Podrška za aktuelne Meizu telefone će ostati u Kini, dok nema informacija za uređaje objavljene na globalnom tržištu.

Izvor: tech

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.