Budva: Za razbojništvo u pokušaju, dvje teške krađe i krađu u Budvi odgovaraće šest osoba
Opština Budva

Budva: Za razbojništvo u pokušaju, dvje teške krađe i krađu u Budvi odgovaraće šest osoba

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Budva su u kratkom roku, a preduzimajući intenzivne aktivnosti iz svoje nadleznosti, rasvijetlili četiri krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta.

Naime, u Starom gradu u Budvi su u noći između 17. i 18. januara obijena dva maloprodajna objekta iz kojih je otuđen nakit i novac.

“U cilju rasvjetljavanja ovih događaja pripadnici budvanske policije su preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti i identifikovali tri lica za koja se sumnja da su izvršioci dva krivična djela teška krađa. Riječ je o E.D. (18) i dva maloljetna lica stara 15 i 17 godina“, saopšteno je iz Uprave policije.

Osim toga, 10. februara je jedno lice iz Budve prijavilo policiji da su u noći između 9. i 10. februara iz jednog objekta u izgradnji u naselju Boreti u tom gradu, nepoznata lica upotrebom podesnog predmeta otuđila veću količinu bakarnih cijevi i kablova.

Policija je radeći na rasvjetljavanju događaja došla do sumnje da su izvršioci ovoga djela, koje je tužilac kvalifikovao kao krivično djelo krađa, S.K. (19), E.D. i S.Z. (22).

Protiv ovih lica podnijete su krivične prijave u redovnom postupku.

“Nadalje, 12. februara je lice zaposleno u jednom automat klubu u mjestu Rafailovići u Budvi, prijavilo policiji da je nepoznato muško lice uz primjenu fizičke sile i prijetnje upućenu prema njoj, pokušalo otuđiti novac iz pomenutog objekta“, kazali su iz UP-a.

Brzom reakcijom i intenzivnim aktivnostima na terenu policijski službenici budvanske policije identifikovali su lice koje je pokušalo da izvrši razbojništo – F.L. (25) sa Kosova.

Izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi ovo lice kojom prilikom su pronađeni određeni predmeti koji su od značaja za vođenje krivičnog postupka.

F.L. je po nalogu tužioca lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo razbojništvo u pokušaju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.