U napadu ruskih dronova zapaljen hotel u ukrajinskom crnomorskom gradu

BESPILOTNE LETJELICE

U napadu ruskih dronova zapaljen hotel u ukrajinskom crnomorskom gradu

Kim je također saopćio da je udar oštetio infrastrukturu za proizvodnju toplote u gradu, ali nije naveo detalje. Dodao je da nema žrtava

Ruske bespilotne letjelice u nedjelju rano ujutru pogodile su crnomorski grad Mikolajv, zapalivši hotel i oštetivši energetsku infrastrukturu, saopćio je lokalni ukrajinski guverner, dok je nestašica municije nastavila da opterećuje kijevske trupe u ratu koji traje više od dvije godine.

Vitalij Kim, guverner ukrajinske južne pokrajine Mikolajiv, rekao je da su ruski dronovi "ozbiljno oštetili" hotel u istoimenoj prijestonici, što je izazvalo požar koji je kasnije ugašen, javlja agencija AP.

Kim je također saopćio da je udar oštetio infrastrukturu za proizvodnju toplote u gradu, ali nije naveo detalje. Dodao je da nema žrtava.

Ruska državna agencija RIA prenijela je tvrdnje da je napad na Mikolajv ciljao brodogradilište u kojem se sklapaju pomorski dronovi, kao i hotel u kojem se nalaze "plaćenici koji govore engleski" koji su se borili za Kijev. U izvještaju RIA-e navodi se Sergej Lebedev, opisan kao koordinator lokalnih promoskovskih gerilaca. Njegova tvrdnja nije mogla biti nezavisno potvrđena.

Također je u nedjelju ujutro rusko ministarstvo odbrane saopćilo da je 17 ukrajinskih dronova oboreno preko noći u četiri regiona na jugozapadu zemlje. Tri drona presretnuta su u blizini skladišta nafte u Ljudinovu, industrijskom gradu oko 230 kilometara (143 milje) sjeverno od ukrajinske granice, rekao je guverner Vladislav Šapša. Trenutno nema izvještaja o žrtvama ili šteti.

Prema ukrajinskim zvaničnicima, u ruskom granatiranju u subotu i tokom noći ranjeno je najmanje sedam civila širom Ukrajine.

Regije Donjeck i Harkov su posljednjih sedmica doživjele žestoke sukobe, dok ruske snage nastoje da ostvare dobitke duž linije fronta od više od 1.000 kilometara, dok nedostatak municije sve više otežava odbranu Ukrajine.

Izvor:Avaz.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.