Danas presuda okrivljenima za planiranje ubistva Marka Ljubiše Kana

Danas presuda okrivljenima za planiranje ubistva Marka Ljubiše Kana

U Višem sudu u Podgorici za danas je planirano izricanje presude Lazaru Iliću i ostalim okrivljenim za planiranje ubistva Marka Ljubiše zvanog Kan, početkom 2021. godine.

Tokom trajanja sudskog postupka, kao dokaz je "SKY" komunikacija.

To će biti prva prvostepena presuda u kojoj je jedan od dokaza upravo ovaj osopravani dokaz.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Lazar Ilić je trebalo da ispali hice prema Marku Ljubiši, koji je u jednom od tri iznajmljena štek stana u Budvi čekao znak za akciju od optuženog Strahinje Savića koji je bio zadužen za praćenje mete.

Tokom sudskog postupka, okrivljeni Lazar Ilić, negirao je navode optužnice da je planirao da ubije Marka Ljubišu.

"Ne poznajem Marka Ljubišu Kana. Nisam član ni jedne kriminalne organizacije”, kazao je u odbrani.

Osim Ilića i Savića, optuženi su i Grga Milićević, Miloš Klečko i Nikola Mileković koji se nalazi u bjekstvu.

Prema navodima optužnice, Ilić, Savić, Milićević, Klečko i Mileković su tokom 2020. godine postali članovi kriminalne organizacije koju je formirala za sada nepoznata osoba sa nadimkom Džoni. Pored osoba koje se nalaze na optužnici članstvo u ovoj kriminalnoj organizaciji prihvatila su za sada i druga neidentifikovana lica sa nadimcima Krojač, Mateo Odin, Sajarac, Matkal, Sepforiti i drugi.

U optužnici se navodi da je djelovanje organizacije bilo planirano na neodređeno vrijeme, u međunarodnim razmerama, uz primjenu tačno određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline. Zadatak Ilića bio je da ispali smrtnosni hitac u Marka Ljubišu Kana dok je zaduženje Savića bilo da prati iI opservira kretanje mete ali i pruža logističku podršku izvršiocima ubistava.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.