Netanjahu: Zadaćemo fatalni udarac Hamasu, ali i Iranu

Netanjahu: Zadaćemo fatalni udarac Hamasu, ali i Iranu

-Nećemo okončati rat bez postizanja tog cilja totalne pobjede, koja će obnoviti bezbjednost i za jug i za sjever - kazao je Netanjahu članovima posade tenka, prenijeli su izraelski mediji

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da će "totalnom pobjedom" izraelske vojske u Pojasu Gaze biti zadat "fatalni udarac" palestinskoj islamističkoj organizaciji Hamas, ali i Iranu i njegovim saveznicima.

- Aspolutna pobjeda je od suštinskog značaja jer garantuje bezbjednost za Izrael. Totalna pobjeda će zadati fatalni udarac osovini zla, a to su Iran, (libanski) Hezbolah, (jemenski pobunjenici iz pokreta) Huti i naravno Hamas - rekao je Netanjahu poslije sastanka sa predstavnicima vojske.

Kako je saopštio njegov kabinet, Netanjahu je u Latrunu, nedaleko od Jerusalima, kazao da je Izrael „na putu totalne pobjede“, da je tome posvećen i da „neće odustati“, prenosi Frans pres.

- Nećemo okončati rat bez postizanja tog cilja totalne pobjede, koja će obnoviti bezbjednost i za jug i za sjever - kazao je Netanjahu članovima posade tenka, ne precizirajući šta znači totalna pobjeda, prenijeli su izraelski mediji.

On je rekao i da je 75 odsto bataljona Hamasa uništeno, da nema „zamjene za totalnu pobjedu“, i da Izrael uništava Hamasovu mrežu tunela.

Naveo je da evakuisani Izraelci neće moći da se vrate u svoje domove ako Izrael ne postigne taj cilj i dodao da će „biti samo pitanje vremena kada će uslijediti još jedan masakr“ i da će Hezbolah i druge organizacije „prevrnuti region“. On je time aludirao na napade Hamasa iz Gaze na jug Izraela 7. oktobra, poslije kojih je počeo najnoviji rat.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.