Odgođena kontrola optužnice u slučaju
Viši sud u Podgorici

Pred Višim sudom u Podgorici

Odgođena kontrola optužnice u slučaju "Abu Dabi fond"

Kontrola optužnice pred Višim sudom u slučaju poznatom kao "Abu Dabi fond" odgođena je za 26. februar.

Razlog odlaganja je to što optuženom Zoranu Vukčeviću Viši sud nije uručio optužnicu, kao ni poziv za današnje ročište, kazao je novinarima advokat Zdravko Begović.

Podsjetimo, krajem 2023. Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv bivših ministara poljoprivrede Petra Ivanovića i Budimira Mugoše zbog sumnje da su učinili produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, prilikom dodjele sredstava iz kredita Razvojnog fonda Abu Dabija od 2015. do 2017. godine.

Optužnica je podignuta i protiv bivšeg direktora IRF-a Zorana Vukčevića.

Kako je tada saopšteno iz SDT-a na optužnici je i Blagota Radulović, bivši direktor Direktorata za plaćanje u Ministarstvu poljoprivrede.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.