Spajić: Vlada za 84 dana napravila velike rezultate

Spajić: Vlada za 84 dana napravila velike rezultate

Crna Gora ima punu podršku Mađarske, Holandije i Bugarske na EU putu, saopšteno je iz Vlade Crne Gore. Spajić je na društvenoj mreži "X", nakon sastanka sa ambasadorima napisao da je vlada za 84 dana napravila velike rezultate.

Predsjednik Vlade Milojko Spajić se sastao sa ambasadorima Mađarske, Holandije i Bugarske.

Kako je saopšteno iz Vlade, tokom sastanka sa mađarskim ambasadorom Jožefom Neđešijem konstatovano je da su bilateralni odnosi odlični i da nema nikakvih otvorenih pitanja.

"Mađarska daje punu podršku Crnoj Gori na evropskom putu i raduje se ulasku naše zemlje u EU", navodi se u saopštenju.

Premijer Spajić se, kako se navodi, zahvalio ambasadoru na pomoći.

„Posebno je važno to što iz Mađarske imamo ekspertsku podršku u dužem periodu, jer to stvara dugotrajniji efekat i od velike je važnosti za našu administraciju“, kazao je Spajić.

Intenziviranje već dobrih odnosa sa Kraljevinom Holandijom vrlo je važno za Crnu Goru, istaknuto je u razgovoru predsjednika Vlade sa ambasadorom Joustom Reintjesom.Poseban prostor, kako je ocijenjeno, postoji za snaženje ekonomske saradnje u infrastrukturnim projektima, energetskom sektoru, poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

„Infrastruktura je ključ za napredak, jer su najrazvijenije zemlje prvo gradile savršenu saobraćajnu povezanost. Zato je to prioritet i želimo da što prije završimo sve kapitalne saobraćajne projekte“, rekao je premijer Spajić.

Ambasador Reintjes je, kako navode iz Vlade, naglasio veliku želju njegove zemlje da pomogne Crnoj Gori na evropskom putu, ali i u ekonomskim pitanjima.

Posebno je naglašena mogućnost saradnje u oblasti pomorskog saobraćaja.

Tokom razgovora bilo je riječi i o najavljenoj Međuvladinoj konferenciji, kao i sjajnim rezultatima 44. Vlade, kojim se ubrzava put ka EU.

"Bolja putna povezanost dodatno će ojačati odlične odnose Crne Gore i Bugarske", istaknuto je tokom sastanka premijera Spajića sa ambasadorom Stefanom Dimitrovim.

U razgovoru je ocijenjeno da je važno otvoriti direktnu avio-liniju Podgorica – Sofija, što bi pomoglo da se uveća ekonomska, ali i turistička saradnja.

Ambasador Dimitrov je konstatovao da je 44. Vlada za dva i po mjeseca uradila značajne stvari i ponovio da će Bugarska pružiti punu podršku na EU putu.

Premijer se zahvalio na pomoći i akcentovao da su iskustva Bugarske u procesu pregovora sa EU od velike važnosti za Crnu Goru.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.