Osumnjičeni za ubistvo Saše Klikovca izašli iz Istražnog zatvora

Osumnjičeni za ubistvo Saše Klikovca izašli iz Istražnog zatvora

Miloš Marković i Marko Šuković izašli su iz Istražnog zatvora, nezvanično saznaje portal Dan.

Advokat Damir Lekić u slučaju ubistva Saše Klikovca brani Miloša Markovića.

Razlog za ukidanje pritvora je isticanje roka od tri i po godine istražnog pritvora, u okviru kojeg je, po zakonu Crne Gore, predviđeno da ako od trena podizanja optužnice do isteka pomenutog vremena nema presude, osumnjičena lica se puštaju na slobodu, dok se sudski postupak nastavlja.

Podsjećamo, optužnicom su obuhvaćeni Predrag Vukadinović, Marko Šuković i Ivan Milačić.

Prema optužnici SDT-a ovu kriminalnu organizaciju formirao je pokojni Alan Kožar po čijem nalogu je Marković 18. jula 2020. godine, ukradenim "golfom 3", kojim je upravljao Šuković, došao ispred restorana "Kod Crnogorca" i sa zadnjeg sjedišta "na podmukao način i u prethodno obećanu nagradu u iznosu od 20.000 eura pucao na Klikovca".

Na Klikovca je pucano dok se nalazio za volanom svog automobila "citroen C3". Istraga navodi da je  Milačić bio zadužen za praćenje žrtve i nabavku opreme, maski i oružja, koje je nakon zločina zakopao zajedno sa Šukovićem u zaseoku Poljice. Tada su iskopani karabin sa optičkim nišanom i četiri metka, automatsku pušku M-70, sa dva okvira, pištolj marke “para” i veću količina municije. 

- Zadatak Vukadinovića je bio da pruža logističku podršku izvršiocima krivičnog djela, obezbjeđuje novac za rentiranje “štek stanova - navodi SDT. 

Klikovac se u policijskim evidencijama vodio kao bezbjednosno interesantno lice. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.