"Škaljarcu" kojeg traži Beč, sud u BiH odredio pritvor

Sud Bosne i Hercegovine je u postupku izručenja potraživanog Cetinjanina Stefana Kovača, prema međunarodnoj potjernici Interpola Beč, donio rješenje kojim se Kovaču određuje privremeni pritvor u trajanju od 18 dana.

Potjernica za Crnogorcem raspisana je s ciljem vođenja krivičnog postupka pred nadležnim pravosudnim organom Republike Austrije, a zbog sumnje da je počinio krivično djelo članstvo u kriminalnoj organizaciji, u vezi s krivičnim djelom ubistvo u pokušaju.

Stefan Kovač, koji, prema operativnim podacima policije, važi za visokorangiranog člana „škaljarskog klana“, uhapšen je 12. januara 2024. u Sarajevu.

On se sumnjiči da je 2020. godine, s dvojicom saučesnika, u Beču htio da likvidira Kotoranina Dragana Kašćelana, bliskog "kavačkom klanu".

Zavjera za pokušaj ubistva otkrivena je pregledom prepiske na Sky aplikaciji između Kovača i osobe koja se potpisivala kao "Džon Goti".

Kasnije je utvrđeno da iza ovog imena na Sky-u stoji Cetinjanin Risto Mijanović zvani Rile Kapetan.

Protiv Kovača se ponovo vodi postupak i pred Višim sudom u Podgorici zbog pokušaja ubistva Kašćelana u Beču. Kovaču je 8. maja prošle godine ukinut pritvor nakon što je Apelacioni sud ukinuo prvu presudu kojom je za ovo djelo bio osuđen na tri godine zatvora.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.