Uhapšene četiri osobe, oduzeto skoro 3.000 šteka cigareta
Ilustracija

Akcija Uprave policije kodnog naziva “Izvor“

Uhapšene četiri osobe, oduzeto skoro 3.000 šteka cigareta

Jutros su službenici Sektora za borbu kriminala, Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenje finansijskih istraga, sproveli akciju kodnog naziva “Izvor“ i druge operativno taktičke mjere i radnje koje su vezane za suzbijanje i otkrivanje krivičnih djela u vezi sa krijumčarenjem akciznih roba i prekograničnog kriminala na području teritorije opštine Rožaje, koja je rezultirala razbijanjem lanca krijumčara.

“Izvršeni su pretresi stanova na pet lokacija, kao i pretres jednog teretnog motornog vozila, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti za  koje se sumnja da su korišteni za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje i krivičnih djela nedozvoljena trgovina“, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da su pronađena sredstva za komunikaciju - radio veze i mobilni uređaji, takođe, pronađen je i tzv. bunker u jednom teretnom motornom vozilu, za koji se sumnja da je koršiten za prevoz krijumčarenih cigareta.

U jutrošnjoj akciji, lišena su slobode četri lica, E.M. (35), E.M. (33), M.M. (29) i E.K. (47), svi iz Rožaja, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krijumčarenje u produženom trajanju i oni će uz krivične prijave biti privedeni državnom tužiocu na dalju nadležnost.

“U sklopu ovog predmeta, kodnog naziva “Izvor“, podnijeto je ukupno osam krivičnih prijava protiv 16 lica koja se sumnjiče za krivična djela krijumčarenje i nedozvoljena trgovina, a kojom prilikom je oduzeto 2.895 šteka cigareta u vrijednosti oko 70.000 eura, kao i druga akcizna roba u vrijednosti od oko 5.000 eura“, kazali su iz UP-a.

Službenici Sektora za borbu kriminala će kako se najavljuje u saopštenju Uprave policije u saradnji sa nadležnim tužilaštvom nastaviti sprovoditi aktivnosti usmjerene na suzbijanje, otkrivanje i sprečavanje krijumčarenja akciznih roba, kao i identifikaciju lica koja učestvuju u lancu krijumčara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.