Američki napad na Hute u Jemenu četvrti put za manje od nedelju dana
/ - FOTO: UNSPLASH - ALONSO REYES AVAILABLE FOR HIRE, BROD, RAT, ILUSTRACIJA

Američki napad na Hute u Jemenu četvrti put za manje od nedelju dana

Američka vojska je četvrti put za manje od nedelju dana gađala uporišta pobunjenika Huta u Jemenu zbog ugrožavanja bezbjednosti pomorskog saobraćaja u Crvenom moru, prenosi N1.rs.

Američke vojne snage izvele su udare na 14 projektila pobunjenika Huti, koje podržava Iran, navela je na mreži X američka vojna komanda za Bliski istok.

Projektili jemenskih pobunjenika bili su spremni za lansiranje.

Vašington je pobunjenike Hute nazvao „teroristima“ koji nastavljaju napade na trgovačke brodove u Crvenom moru i u Adenskom zalivu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.