Gardašević negirao da je sa Baćovićevom razgovarao o slučaju
Foto: Vlada Crne Gore, Arhiva

Saslušanje u ODT

Gardašević negirao da je sa Baćovićevom razgovarao o slučaju "Tunel"

Podgoričanin Bogdan Gardašević saslušan je danas u Osnovnom državnom tužilaštvu, i negirao je da bilo šta zna o kopanju tunela ispod Višeg suda, a naveo je da je osumnjičenu Katarinu Baćović upoznao samo jednom i sa njom nije razgovarao o bilo čemu što ima veze sa slučajem "Tunel".

Kako saznaje Portal RTCG, do saslušanja Gardaševića je došlo jer ga je Baćović pomenula u svom iskazu. 

Baćović je prvobitno navela da je pratila uputstva osumnjičenog Nikole Milačića, koji je od nje tražio da iznajmi poslovni prostor u Njegoševoj ulici broj 12, ali je i naučio da se preruši kako je niko ne bi prepoznao i kako ne bi izazivala nepotrebnu pažnju. 

Potom je rekla da je preko Bogdana Gardaševića saznala ko je Milačićeva porodica u Zeti, odnosno, da su to njegova sestra i zet, i tako je došla do imena Ivice Piperovića. 

Međutim, pred tužiocem je Gardašević rekao da ne zna ništa o slučaju u javnosti poznatom kao "Tunel", kao i da je Katarinu Baćović upoznao samo jednom, prošlog ljeta, ali da nijesu ni pričali o Piperoviću i Milačiću.

"Kazao je da je poznavao odranije, ali da je vidio jednom ljetos i da nijesu pričali o slučaju uopšte. Ne poznaje Ivicu Piperovića, i nije joj ništa rekao o tome ko je čija porodica", saopšteno je Portalu RTCG. 

Advokat Piperovića, Stefan Jovanović, saopštio nam je da je ovo važan iskaz, jer potvrđuje odbranu okrivljenog. 

"Očekuje se kontrola pritvora od Vrhovnog suda Crne Gore, koji je prije 20 dana utvrdio da nema osnovane sumnje da je Predrag Mirotić izvršio predmetna krivična djela. Cijeneći stanje u spisima predmeta, uključujući i iskaz Gardaševića, odbrana smatra da nema nikakvog razloga da Vrhovni sud drugačije odluči kada je u pitanju Ivica Piperović", rekao je Jovanović, ističući da je kontrola pritvora zakazana za petak. 

U svom iskazu, Baćović je kazala da je pristala da izjajmi poslovni prostor u blizini Višeg suda u Podgorici, ali tvrdi da nije precizno znala za šta će kriminalna grupa za koju je radila koristiti taj poslovni prostor. 

Katarina Baćović, Ivica Piperović, Nikola Milačić i Marjan Vuljaj uhapšeni su 12. oktobra zbog sumnje da su dio kriminalne grupe koja je organizovala i sprovela obijanje depoa Višeg suda.

U toj istrazi osumnjičeni su i Podgoričanin Predrag Mirotić, koji je u međuvremenu pušten, a bio je uhapšen 23. septembra. 

Policija tereti i Vladimira Erića iz Loznice koji je 13. oktobra uhapšen u Švedskoj, i čeka se odluka o njegovom izručenju Crnoj Gori. Osumnjičeni su i njegovi sugrađani Dejan Jovanović (31), Veljko Marković (32) i Milan Marković (53) koji su u bjekstvu.

Tunel i krađa iz depoa Višeg suda otkriveni su 11. septembra, a 12. septembra je o tome informisana javnost. Do danas, nije poznato ko su nalogodavci i finansijeri ovog kriminalnog poduhvata. 

Bivši premijer Dritan Abazović rekao je pred tužilaštvom danas, kao svjedok, da ima dije teorije - da je cilj kriminalne grupe bila kontaminacija dokaza iz istrage o ubistvu Duška Jovanovića, i krađa kokaina koji se čuva u sudskom depou. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.