Pajović: Podgorički Pazar kao pečat na uspješnu sezonu
Nina Pajović, Foto: Media biro

Pajović: Podgorički Pazar kao pečat na uspješnu sezonu

Prema podacima Turističke organizacije Podgorica za prvih deset mjeseci Glavni grad je posjetilo 160.000 turista, a ostvareno je 312.000 noćenja, što je za sedam odsto više u odnosu na isti period prošle, a za 19 odsto više u odnosu na uporedni period rekordne 2019. godine.

- U kontinuitetu raste trend zadržavanja u našem gradu što je rezultat niza faktora – od pojačanih promotivnih aktivnosti, kako u regionu, tako i na značajnim emitivnim tržištima, velikog broja manifestacija i događaja koje je Glavni grad organizovao ili ugostio u prethodnom periodu, uspostavljanja sinergije i intenzivnije saradnje sa predstavnicima turističke privrede. Sve to zajedno doprinosi da Podgorica iz godine u godinu postaje sve atraktivnija turistička destinacija čak i tokom ovih mjeseci koji nisu bili aktuelni tokom ranijih godina - saopštila je predstavnica TO Podgorica, Nina Pajović.

Takvom rastu u decembru mjesecu svakako doprinosi i “Podgorički Pazar” koji je nakon dvije godine pauze vratio praznični duh u Glavni grad.

Pajović ističe da je TO Podgorica i ove godine dio organizacije “Podgoričkog Pazara”, te da je riječ o manifestaciji koja pretenduje da postane tradicionalan način obilježavanja praznika u Glavnom gradu i koja već poprima velike simpatije, kako od strane građana, tako i od strane posjetilaca i turista koji dolaze u Glavni grad. 

Podsjeća da će svi zainteresovani moći da uživaju uz program za sve generacije, gastro specijalitete i široku ponudu pića sa novogodišnjih kućica ne samo na Trgu nezavisnosti, gdje se odvija centralni program, već i na Trgu Svetog Petra Cetinskog i Trgu vojvode Bećir-bega Osmanagića.

Nakon sjajno posjećene proslave 19. decembra – Dana oslobođenja Podgorice uz koncert izvorne starogradske muzike, organizatori su pripremili izuzetne sadržaje i u narednom periodu, te su se potrudili da kvalitetan program osiguraju za sve one koji se odluče da 2024. dočekaju u Podgorici.

- Dječja Nova godina će biti organizovana 31. decembra u dnevnom terminu sa početkom u 12 časova, biće tu maskote, dječji animatori, Djeda Mraz, ali i Leontina sa D-mol horom. Nakon toga, u večernjim časovima na Trgu nezavisnosti nastupaju DJ Lucky Dee, Kino Kultura bend, Senkina đeca i Nenad Knežević Knez. Kada je u pitanju 1. januar tu nas isto očekuju nastupi podgoričkih izvođača. Nastupiće Tina Džankić sa bendom, Highway i Bane Nedović - najavila je predstavnica TO Podgorica.

Osim navedenog programa koji se održava u okviru “Podgoričkog Pazara”, kako bi cijeli ugođaj bio potpun za sve generacije, otvoreno je i klizalište kod Sportskog centra Morača koje privlači veliku pažnju naročito onih najmlađih.

- Zaista smo sigurni da će svi uživati u onome što slijedi sve do 15. januara i da ćemo upravo kroz ovu manifestaciju staviti pečat na izuzetno uspješnu godinu kada je u pitanju turistički promet u Podgorici - podvukla je Pajović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.