Putin na izborima kao nezavisni kandidat
Vladimir Putin

Putin na izborima kao nezavisni kandidat

Vladimir Putin izaći će na predsjedničke izbore u martu kao nezavisni kandidat, izjavio je lider Pravedne Rusije Sergej Mironov.

“Putina neće kandidovati stranka nego će prikupljati potpise“, rekao je Mironov i dodao da će u tome učestvovati Pravedna Rusija zajedno sa Narodnim frontom.

Sekretar Generalnog savjeta Jedinstvene Rusije Andrej Turčak rekao je da će ova stranka na sutrašnjem kongresu jednoglasno podržati kandidaturu Putina za predsjednika.

Putin je prošle sedmice najavio učešće na izborima za predsjednika Rusije, prenosi Ria novosti.

Do sada je na najviše državno mjesto biran četiri puta: 2000, 2004, 2012 i 2018 godine. Poslije izmjene Ustava, ima pravo da se kandiduje i u 2024. godini.

Savjet Federacije raspisao je predsjedničke izbore u Rusiji za 17. mart 2024. godine.

Centralna izborna komisija donijela je odluku prema kojoj će se glasanje održati od 15. do 17. Marta, prenosi Srna.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.