Erdogan: Netanjahuu bi trebalo suditi isto kao i Slobodanu Miloševiću
Redžep Tajip Erdogan

Erdogan: Netanjahuu bi trebalo suditi isto kao i Slobodanu Miloševiću

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da bi premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu trebalo suditi za navodne ratne zločine isto kao i bivšem predsjedniku Srbije Slobodanu Miloševiću.

Erdogan, koji oštro kritikuje akcije Izraela u Gazi, ponovo je Netanjahua nazvao “kasapinom Gaze“.

“Netanjahu, kasapin Gaze, nije samo ratni zločinac, ali će mu se definitivno suditi kao kasapinu Gaze, kao što se sudilo Miloševiću“, rekao je Erdogan na sastanku Organizacije islamske saradnje u Istanbulu.

Da bi se Netanjahuu sudilo za ratne zločine potrebno je da ga optuži međunarodni tribunal, navodi AP i podsjeća da se Miloševiću sudilo pred Haškim tribunalom za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji, kao i da je umro u pritvoru prije donošenja presude.

Lider Turske danas je takođe ponovo kritikovao sistem UN optuživši pet stalnih zemalja članica Savjeta bezbjednosti UN da blokiraju nastojanja da se nasilje u Gazi okonča.

“Sa jedne strane postoji 121 zemlja koja kaže ‘zaustavite rat’ i ‘nema više krvoprolića’ i na drugoj strane je tri ili pet zemalja koji daju potpunu slobodu djelovanja za izraelske napade“, rekao je Erdogan.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.