Iz plana rasta 413 miliona eura predviđeno za Crnu Goru
Ilustracija

Evropska komisija saopštila

Iz plana rasta 413 miliona eura predviđeno za Crnu Goru

Predstavnici Evropske komisije istakli su da se Crna Gora sa 413 miliona eura iz Plana rasta za zapadni Balkan podstiče da u kratkom roku, kombinacijom reformi i investicija, uveća stopu ekonomskog rasta i ubrza proces pristupanja EU, saopšteno je iz Vlade u Podgorici.

Članovi delegacije crnogorske Vlade, koja boravi u Briselu, naveli su da su snažno opredijeljeni da, zajedno sa Evropskom komisijom, kroz instrument Plana rasta rade na planiranju i praćenju sprovođenja reformi koje će doprinijeti ekonomskom i ukupnom razvoju društva.

Evropska komisija je predložila dodatni investicioni paket od šest milijardi eura za zapadni Balkan kroz obezbjeđivanje dvije milijarde bespovratnih sredstava, a četiri milijarde u vidu povoljnih zajmova, prenosi Srna.

“Na taj način, EU želi da podstakne ekonomski rast, smanji značajnu razliku u životnom standardu između zapadnog Balkana i EU i podstakne region na sprovođenje intenzivnijih reformi u procesu evropske integracije”, poručili su iz Evropske komisije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.