Pogledajte koje su najposjećenije zemlje svijeta u 2023. godini
Ilustracija

Pogledajte koje su najposjećenije zemlje svijeta u 2023. godini

Podaci iz najnovijeg Globalnog izvještaja o putovanjima na Svjetskom tržištu putovanja otkrivaju sve što se može znati o najtraženijim zemljama na svijetu. U vrhu liste su evropske zemlje Francuska i Španija.

Na prvom mjestu Globalnog izvještaja za ovu godinu je Francuska, koja se povezuje sa delikatnim pecivom, modom i umjetnošću svjetske klase.

Do sada ju je posjetilo 72,4 miliona ljudi, a najpopularnija destinacija je glavni grad Pariz. Turisti će željeti da se slikaju ispod Ajfelovog tornja, da vide Mona Lizu u Luvru, da se zagledaju u čistu veličanstvenost Notr Dama i da se vide Jelisejska polja, ali i da posjete čuvene robne kuće. Toliko je toga što možete raditi u Parizu.

Na drugom mjestu je Španija. Ni ova godina nije bila izuzetak za ovu zemlju, jer ju je već posjetilo 70 miliona ljudi.

Postoje zlatne plaže i divni gradovi i mjesta koja treba vidjeti, poput Madrida, Barselone, Sevilje, Granade.

Na trećem mjestu je Turska koja je ove godine došla do monumentalnog rasta u pogledu posjetilaca.

Godine 2022. bilo je 50,5 miliona posjetilaca koji su otišli ​​u Tursku, a ove godine je zemlja dočekala 45,5 miliona.Poznata po tome što se nalazi između Azije i Evrope, zemlja je poznata po svojoj hrani, kulturi i arhitekturi. Egejska obala se takođe nalazi ovde i smatra se jednom od najljepših obala na svijetu, dok ljubitelji istorije mogu da odluče da krenu na putovanje prema Derinkujuu, drevnom podzemnom gradu na više nivoa koji bi mogao da primi 20.000 ljudi.

Sjedinjene Američke Države našle su se na četvrtom mjestu.

Broj turista koji biraju Sjedinjene Države za svoj odmor dostićiće 41,8 miliona do kraja 2023. godine, što će je učiniti četvrtom najposećenijom zemljom na svijetu.

Oni koji su posjetili SAD znaće da svaka država ima svoju kulturu, a s obzirom na to da je treća po veličini zemlja na svijetu, posjetiocima se nudi sve od užurbanih gradova, prekrasnih planinskih vijenaca i nacionalnih parkova, pustinja i plaža.

I na petom mjestu je Ujedinjeno Kraljevstvo. Predviđa se da će Velika Britanija dočekati 37,5 miliona posjetilaca do kraja 2023.

Iako se mnogi stanovnici žale na vremenske prilike, Velika Britanija ima gomilu nevjerovatnih mjesta, od velikih gradova do čudnih sela i primorskih gradova.

Izvan glavnog grada, Liverpul je bio domaćin Pjesme Evrovizije 2023, što im je sigurno pomoglo da osvoje peto mjesto

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.