Konjević oročio skoro 50.000, a zadužio se 170.000 eura

Konjević oročio skoro 50.000, a zadužio se 170.000 eura

Bivši ministar odbrane i nekadašnji potpredsjednik u vladi Dritana Abazovića, Raško Konjević na računima ima 48.600 eura, dok je kreditno zadužen preko 172.000 eura, pokazuju podaci iz imovinskog kartona koji je podnio godinu nakon prestanka funkcije. On Agenciji za sprečavanje korupcije nije dao saglasnost za kontrolu bankovnih računa. Vlasnik je 4.669 akcija u Crnogorskom telekomu i 152 u "Plantažama". Osnovna plata dok je radio u Vladi bila mu je 1.247, a ukupan godišnji prihod po tom osnovu 15.794 eura.

Iako je od Skupštine Crne Gore svojevremeno dobio povlašćeni stambeni kredit, Konjević ni godinu po prestanku funkcije u imovinskom kartonu nije naveo da posjeduje stan.

Konjević je 2008. godine od Skupštine Crne Gore dobio povlašćeni kredit u ukupnom iznosu od 50.000 eura, pokazuje dokumentacija Uprave za katastar i državnu imovinu koja je dostavljena "Danu" po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama, a što smo ranije objavili. Ugovor o povlašćenom kreditu potpisao je sa tadašnjim direktorom Uprava za imovinu Blažom Šaranovićem.

Kako piše u ugovoru, Konjeviću su sredstva dodijeljena kao participacija u sredstvima za kupovinu stana u svojini, "radi rješavanja stambenih potreba".

– Ukupan iznos kredita sa obračunatom kamatom za ugovoreni period iznosi 36.361,91 euro, a mjesečna rata 151,51 euro – navodi se u ugovoru.

U rješenju o dodjeli kredita navodi se da je Raško Konjević, tada službenik Skupštine Crne Gore, bio trećerangirani na listi na konkursu koji je Komisija za stambena pitanja Skupštine Crne Gore raspisala 2. aprila 2008. godine. Komisija je tada raspisala konkurs za raspodjelu 300.000 eura putem dodjele kredita, participacijom u sredstvima za kupovinu stana u svojini.

Podsjetimo, poslanici bivšeg saziva Skupštine, njih 41, glasali su u oktobru prošle godine za razrješenje ministara odbrane i vanjskih poslova Raška Konjevića i Ranka Krivokapića. Inicijativu za njihovu smjenu podnio je tada premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović nakon što su ova dva ministra inicirala postavljanje spomen-ploče u Morinju, za koju se kasnije ispostavilo da je postavljena nezakonito, prenosi Dan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.