Dizajnerka Jelena Roganović Đurić predstavlja kolekciju „Rajska ptica

Sudar tradicije i modernog doba

Dizajnerka Jelena Roganović Đurić predstavlja kolekciju „Rajska ptica" na modnom festivalu „Golub mira"

Međunarodni festival mode „Golub mira" održaće se na Cetinju 25. novembra u Vladinom domu u saradnji sa Opštinom Cetinje. Ovaj modni festival predstavlja manifestaciju koja prije svega promoviše mir, kroz modu, kulturu, umjetnost, turizam...

Pored dizajnera iz zemalja regiona među kojima su Diaz Kova, Emina Husedzinovic Ibrahimović i Razija Kokanović iz Bosne i Hercegovine, Ana Anđelić F Lion iz Srbije, Ana Kujundžić iz Hrvatske, našu zemlju predstaviće dizajnerke Jelena Roganović Đurić i Bojana Čelebić.

U Kristalnoj dvorani Vladinog doma, dizajnerka i direktorka ovog festivala Jelena Roganović Đurić prikazaće kolekciju "Rajska ptica".

- Pored mitoloških vjerovanja koja ispisuju priče o jačini i moći žene, koja svojom suptilnošću i nježnošću ili lijepim glasom svoje pjesme može dovesti sve u red. Tako mi posmatramo ženu kao simbol mira i blagostanja u današnjem vremenu. A ljubavlju i nježnošću se zapravo sve može dovesti u miru. U samom kroju i rezu materijala sudaraju se tradicija i moderno doba. Dok je i materijal takođe jedan od onih koji se koristio u prošlosti a to je čuveni pliš, ukrašen vezom, ručnim radom i kristalima - kazala je dizajnerka.

Podsjetimo, festival "Golub mira" je do sada dobio i značajna priznanja kao što su "Zlatnik Sarajeva" 2022. godine kao i nagrada Projekat godine koja je dodijeljena u Vrnjačkoj Banji od strane organizacije "Jaka žena" 2019.

-Kroz ovu manifestaciju osim što promovišemo mir i suživot promovišemo i umjetnike iz raznih domena kulture kao i turističke ljepote gradova i država u kojima održavamo manifestacije. Kroz to pružamo mogućnost umjetnicima da se predstave u drugim državama regiona kao i Evropi i šire. Ovog proljeća smo omogućili dizajnerima da se predstave u okviru zvanično kalendara Alta Roma u Italiji - kazala je Jelena Roganović Đurić.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.