Konjević izabran za generalnog sekretara Crnogorske unije poslodavaca
Raško Konjević

Konjević izabran za generalnog sekretara Crnogorske unije poslodavaca

Upravni odbor Crnogorske unije poslodavaca (UO CUP) izabrao je Raška Konjevića za Generalnog sekretara.

Kako se navodi u saopštenju, Konjević je izabran kao kandidat koji posjeduje referentno znanje iz oblasti privrede i ekonomske politike.

"Afirmacija socijalnog dijaloga, potreba da socijalni tripartizam postane osnova razvoja harmoničnog i prosperitetnog društva, njegova legalizacija kroz prihvatanje reprezentativnosti i snage CUP-a biće u fokusu aktivnosti koje su podržane na sjednici UO CUP-a, održane 3. 11. 2023. godine. Iskazano je i uvjerenje da će premijer Milojko Spajić održati predizborno obećanje i u fokus svojih aktivnosti imati partnersku saradnju sa privredom i poslodavcima u cilju realizacije nagomilanih ekonomskih i socijalnih problema", saopšteno je iz CUP-a.

Članovi UO su, kako se dodaje u saopštenju, iskazali zadovoljstvo dosadašnjim radom CUP-a.

"Posebno sa činjenicom da je za kratak period izrastao u najsnažnije udruženje poslodavaca čiji članovi kao privredni subjekti kreiraju 60 odsto BDP-a Crne Gore, stvarajući promet veći od 3,5 milijarde eura", navodi se u saopštenju.

Na sjednici je konstatovano i da je, kako su kazali, "prethodna Vlada, na žalost crnogorske privrede i društva, opstruirala proces legalizacije socijalnog dijaloga, zaustavljajući promjenu Pravilnika iz 2004. godine koji definiše postupak izbora i dokazivanja reprezentativnosti poslodavačkih organizacija".

"U cilju sprovođenja ambicioznih planova za 2024. godinu, koji će odgovoriti zahtjevima privrede za ekonomskim reformama, a u težnji da se stvori povoljniji poslovni ambijent, UO CUP-a je donio niz odluka i inicijativa sa kojima će upoznati Skupštinu CUP-a koja se planira održati krajem godine", navodi se u saopštenju CUP-a.

Oni su novoj Vladi poželjeli uspješan rad, i naveli da ostaju otvoreni da partnerstvo grade na principijelnim osnovama socijalnog dijaloga, uvažavajući potrebe i probleme cjelokupnog društva i privrede.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.