CGO: Spajić postavio rekord u dužini formiranja Vlade, trend sve kraćih mandata
Foto: CGO

CGO: Spajić postavio rekord u dužini formiranja Vlade, trend sve kraćih mandata

Vrijeme potrebno mandatarima, nakon obnove nezavisnosti, da sastave Vladu Crne Gore je variralo. Najbrži do sada bio je Igor Lukšić, koji je dobio mandat za sastavljanje 39. Vlade 24. decembra 2010, a ona je izglasana 29. decembra 2010, dok je najviše vremena trebalo Milojku Spajiću, koji je mandat za sastavljanje 44. Vlade dobio 10. avgusta 2023, a ta Vlada je izglasana 31. oktobra 2023, saopšteno je iz CGO-a.

“Vrijeme potrebno za formiranje Vlade nije neminovno određivalo dužinu mandata. No, posljednjih godina, trend ukazuje da to sve teže i sporije ide, kao i da se bilježi sve kraće trajanje u punom mandatu, uz rekordno dug tehnički mandat Dritana Abazovića“, navode u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.