Botoks u čaši: Pije se uveče, rastvara masti dok spavate i osvježava ten
Ilustracija (Foto: Pixabay)

Botoks u čaši: Pije se uveče, rastvara masti dok spavate i osvježava ten

Jedan napitak postao je viralan za vrlo kratko vrijeme jer je veliki broj žena potvrdio da su nakon redovne konzumacije primijetile da im je ten ljepši, a ujedno su i brže gubile kilažu.

Magični napitak

Stalno govorimo – eh, da postoji čarobni napitak koji preko noći topi kilograme. No, šta ako postoji? I ne samo to, već i poboljšava stanje kože i lica, toliko da ga neki zovu i botoksom u čaši.

Sigurni smo da znate da je za lijep i svjež ten i prevenciju bora jako bitno i šta unosite u organizam, a ne samo kakva vam je genetika i beauty rutina, a nerijetko isti činioci utiču i na vitalnost cjelokupnog organizma.

Zato ne čudi što je jedan napitak postao viralan gotovo preko noći, a hiljade žena potvrdile su da primjećuju osjetnu razliku, kako kada je riječ o licu tako i kada se radi o tijelu.

Sastojci:

2 očišćene narandže

4 do 6 mrkvi ili pola pakovanja malih mrkvi

3 cm isječenog đumbira

1/3 šolje vode

Priprema:

Sve namirnice stavite u sokovnik, a potom ih procijedite. Ukoliko nemate aparat za hladno cijeđenje, dobijenu smjesu možete procijediti kroz gazu ili pamučnu čistu krpu.

Konzumira se jednom dnevno i idealno bi bilo pred spavanje, kako bi zdravi sastojci odradili svoju "magiju". Ukoliko vam je kombinacija jaka, najbolje je krenuti tri puta sedmično, pa postepeno povećavati, a već kroz mjesec vidjet ćete promjenu u izgledu kože i tijela, piše Wanted.rs.

Zašto ga zovu botoksom u čaši

Veoma je prosto... svi ovi sastojci bogati su vitaminom C i pokreću proizvodnju kolagena koji je poznat da utiče na ljepotu kože, kose i noktiju.

Naučno je dokazano da vitamin C povećava sintezu proteina kolagena, koji služi za obnavljanje oštećene kože. Kada vitaminu C iz narandže i đumbira dodamo i vitamin B iz mrkve, dobijamo formulu koja sjajno djeluje na cjelokupan izgled našeg lica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.