Veliki požar u Osijeku – građani upozoreni da ne izlaze napolje

U krugu osiječke kompanije “Drava internešenal“ izbio je požar. Zapalila se plastika uskladištena na otvorenom, ali se vatra proširila i na proizvodni pogon. Na terenu sve raspoložive vatrogasne snage. Zbog velikog dima i zagađenja, građani pozvani da zatvore prozore i da ne izlaze napolje.

Do požara u krugu kompanije “Drava internešenal“, u osječkom naselju Brijest, došlo je oko 40 minuta poslije ponoći, kada se zapalila uskladištena plastika u otvorenom dijelu fabrike.

Vatra se, međutim, proširila i na proizvodnu halu i još uvijek nije lokalizovana. Nadležni kažu da su na terenu sve raspoložive vatrogasne snage, kao i bageri gradskih preduzeća.

"Požar gasi 50 vatrogasaca, uz osiječku Javnu vatrogasnu službu, u gašenju su angažovana sva dobrovoljna vatrogasna društva s gradskog područja”, navode nadležni, a prenosi HRT.

“Požar je do sada, kad govorimo o području grada Osijeka, nezapamćenih razmjera. Prema mojoj procjeni, više od nekoliko hiljada kvadratnih metara. Gori plastika, dakle balirano skladištena plastika, bale su više od pet metara", rekao je šef gradskog Štaba za civilnu zaštitu Dragan Vulin.

Zamolio je sve građane Osijeka, ali i okolnih naselja i opština, da što manje borave napolju.

Za sada nema podataka koliko je zagađenje, ali su građani putem SMS poruka pozvani da, zbog velike količine dima i gasova, zatvore prozore i ne izlaze iz kuća.

Nastava u školama je obustavljena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.