Polovina avgusta je, gdje je špic sezone?
Ilustracija

Polovina avgusta je, gdje je špic sezone?

Na polovini avgusta nema ništa od najavljene iz samog vrha Vlade i nadležnog Ministarstva izuzetno uspješna sezona. I pored optimističnih statističkih podataka o popunjenosti kapaciteta, slika na terenu je više nego razočaravajuća. Turistički poslenici duž cijele obale uglavnom su nezadovoljni, jer od statističkih podataka zarade nemaju, a mnogi se pitaju i da li će moći da plate sve obaveze koje ih čekaju.

Prema riječima zakupca dijela buljaričke plaže, Dragana Mitrovića, nema ništa lijepo da kaže o ovogodišnjoj sezoni.

“Daleko je od svih predviđanja u predsezoni, čak je i od prošlogodišnje sezone slabija. Statistika koju imamo priliku da čitamo kroz medije nije tačna. Jer, recimo u opštini Budva ima nekoliko hiljada Rusa i Ukrajinaca, i oni se naravno računaju u izvještajima nacionalne i lokalnih turističkih organizacija. Ali to nisu turisti, to su sada trenutno stanovnici Crne Gore“, ističe on.

Kako kaže, gužve u saobraćaju takođe nisu pokazatelj broja pristiglih turista.

“To je, rekao bih, pokazatelj naše nesposobnosti da se infrastrukturno riješe problemi kako ne bi bilo gužvi. Takođe, kad su u pitanju i gužve na granici, na “Soziniˮ i dr. svi mi stanovnici Crne Gore koji se bavimo i živimo od turizma pokazala smo nesposobnost. Pa našim gostima treba par sati da pređu rastojanje od desetak kilomatara“, kaže on.

Mitrović ističe da poslednjih par dana ima nešto više posjetilaca.

“Nažalost, kao posledica krize zadnjih par godina se osjeća nemaština koja naravno utiče na dešavanja u turizmu. Ja sam na ovoj plaži od 2018. godine. Tu 2019. koja se navodi kao rekordna nisam najbolje zapazio, jer sam tih godina razrađivao plažu i ne sjećam se nikavih rekorda, a koji su moguće bili. Mene je posebno prijatno iznenadila 2021. godina nakon korone, istina bila je dobra ali ništa spektakularno. Ja pokušavam i mislim da uspijevam da dio plaže prilagodim mladim ljudima, mada ima i porodica. Na plaži su dvije ležaljke i suncobran 12 eura“, kaže on i dodaje:

“Na današnji dan procenti bi trebali da su bar 40 odsto jači nego što su trenutno. A što se tiče špica sezone, njega svi još uvijek čekamo. Nema gužvi, recimo da ne možemo da stignemo da odradimo posao, a nešto slično nije ni do sad bilo. Promjenljivo vrijeme smeta naravno, svakih dva-tri dana se mijenja sunce, kiša, vjetar, talasi… To se na plažama najviše osjeti. Pođem ja i van moje plaže i Buljarice, recimo do Budve i nisam ni tamo primijetio nikakvu veliku gužvu“, zaključuje on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.