Zaharova: Iza napada na Krimski most stoji Velika Britanija, SAD i Ukrajina
Krimski most

U napadu poginule dvije osobe, jedna ranjena

Zaharova: Iza napada na Krimski most stoji Velika Britanija, SAD i Ukrajina

Moskva je danas optužila Ukrajinu da je uz pomoć Velike Britanije i SAD izvršila napad na most koji povezuje Rusiju i Krim, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Podsjećamo, u incidentu, jedan maloljetnik je povrijeđen a njegovi roditelji su poginuli.

Portparolka Ministarstva Marija Zaharova izjavila je da se odluke u Ukrajini donose uz direktno učešće američke i britanske obavještajne službe, prenosi TASS.

"Današnji napad na Krimski most izveo je režim u Kijevu. Ovaj režim je teroristički i ima sva obilježja međunarodne organizovane kriminalne grupe", rekla je Zaharova.

Ukrajinska vojno-obavještajna služba saopštila je danas da će zbog štete na krimskom mostu Rusi imati problema sa logistikom.

Portparol ukrajinske vojno-obaveštajne službe (GUR) Andrij Jusov izjavio je da je taj most "suvišna građevina" i da ta služba neće komentarisati jutrošnji incident na Krimskom mostu u kome su poginule dvije osobe i povrijeđeno dijete.

Saobraćaj je obustavljen na glavnom mostu koji povezuje Krim i rusku oblast Krasnodar nakon incidenta, saopštili su jutros ruski zvaničnici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.