Pokrenut glavni konkurent Twitter-u: Threads za 24 sata skinulo 10 miliona korisnika
Foto: Screenshot

Pokrenut glavni konkurent Twitter-u: Threads za 24 sata skinulo 10 miliona korisnika

Tviter je nekim korisnicima postao manje interesantan otkako ga je preuzeo Ilon Mask. Ali, nije bilo prave alternative. Sada na tržište kratkih poruka uleće Mark Zakerberg sa aplikacijom “Treds“.

Mark Zakerberg je kazao kako se za prvih sedam sati od pokretanja aplikacije registrovalo čak deset miliona korisnika. Za sada je aplikacija dostupna samo u SAD i Velikoj Britaniji.

Mnogi korisnici Tvitera su ljuti: Ilon Mask je od 1. jula ograničio broj tvitova koji mogu da se vide tokom jednog dana – dugogodišnji korisnici mogu dnevno da vide hiljadu tvitova, novi članovi 500, a ko se pretplati može da vidi 10.000.

Hešteg #RIPTvitter odmah je postao trend. Mnogi korisnici javno su zaprijetili da će okrenuti leđa platformi za kratke poruke.Otkako je Ilon Mask preuzeo Tviter u oktobru 2022. mnogo toga se promijenilo: ukinuta je blokada za profile koji su bili blokirani zbog širenja govora mržnje i teorija zavjere. Oznaka za verifikovane profile je uklonjena i umesto toga sličan znak je mogao da se dobije na poklon od Tvitera ili da se kupi. Mediji su kao odgovore na upite dobijali ovakve emotikone:

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.