Orban: Za mene Putin nije zločinac
Viktor Orban

Orban: Za mene Putin nije zločinac

Mađarski premijer Viktor Orban još jednom je podržao ruskog predsjednika Vladimira Putina.

U velikom intervjuu za njemački Bild na pitanje je li Putin ratni zločinac, Orban je odgovorio: “Za mene nije.”

“U ratu smo. O ratnim zločinima možemo govoriti nakon rata. Ako želite primirje i pregovore, morate uvjeriti zaraćene strane da sjednu za sto. Reći im da dođu za sto i da ćete ih uhapsiti nije dobra ideja“, pojasnio je Orban svoj stav.

Premijer Mađarske se osvrnuo i na pobunu u Rusiji koju je pokrenuo Jevgenij Prigožin, navodeći da ti događaji nisu oslabili Putina jer je pobuna brzo ugušena, prenosi N1 Zagreb.

“Kada je pobuna ugušena u roku 24 sata, to je znak snage“, dodao je Orban koji smatra da Rusija nije oslabljena ovim događajima.

Dodao je da Rusija funkcioniše drugačije od evropskih država.

“Putin je stabilan, on je izabrani vođa Rusije, popularan je i strukture koje stoje iza njega su prilično jake. Vjerujem da će i sljedeće godine biti na vlasti u Rusiji“, zaključio je Orban.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.