Kosovski policajci koje je uhapsila Srbija pušteni da se brane sa slobode
Foto: Tanjug

Kosovski policajci koje je uhapsila Srbija pušteni da se brane sa slobode

Viši sud u Kraljevu saopštio je da je potvrdio optužnicu protiv trojice kosovskih specijalaca koji su 14. juna uhapšeni na više od jednog kilometra u dubini teritorije centralne Srbije i donio rešenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor.

U saopštenju se navodi da je nakon što je sproveden prethodni postupak i podignuta optužnica od strane Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu protiv osumnjičenih lica B.S., R.Z. i Š.M. zbog po jednog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348. st. 4. u vezi st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika, vanpretresno vijeće Višeg suda u Kraljevu potvrdilo optužnicu protiv navedenih okrivljenih i donijelo rješenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor.

Podsjetimo, Kosovo hapšenje smatra kidnapovanjem od strane srpskih vlasti na teritoriji Kosova, dok srpske vlasti pak tvrde da su oni uhapseni unutar teritorije uže Srbije.

Kako je ranije saopštio MUP, tri pripadnika tzv. kosovske policije R. Z. B.S. i M.Š. uhapšeni su u administrativnom pojasu prema KiM, daleko u dubini teritorije centralne Srbije.

Tada je na vanrednoj konferenciji za novinare riječeno da su uhapšeni bili “pod punom ratnom opremom“.

Nakon hapšenja uslijedili su brojni apeli iz međunarodne zajednice da se policajci oslobode. Premijer Albanije Edi Rama istakao je da će se odnosi između Albanije i Srbije vratiti na nulu ako Beograd ne oslobodi trojicu kosovskih policajaca koje je uhapsila srpska policija.

Kako javljaja reportka N1 iz Prištine, trojica kosovskih policajaca su na putu ka Kosovu, očekuje se da oko 14 sati pređu Merdare.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.