Finska zvanično poslata članica NATO pakta
Ilustracija

Finska zvanično poslata članica NATO pakta

Finska je zvanično postala 31. članica NATO-a, saopštio je premijer Poljske Mateuš Moravjecki.

Turski parlament je u četvrtak ratifikovao ulazak Finske u Sjevernoatlansku alijansu, tako što je svih 276 prisutnih poslanika glasalo "za".

Švedska još neće postati član Sjevernoatlanske alijanse, jer joj Ankara zasad nije dala zeleno svjetlo.

Turska je optužila Švedsku da krije članove Radničke partije Kurdistana, koju Ankara smatra terorističkom grupom, prenosi RTRS.

Odnose dvije zemlje dodatno su pogoršali protesti u januaru u blizini turske ambasade u Stokholmu, na kojima je ekstremno desničarski političar spalio primjerak Kurana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.