Razmatraju četiri pritužbe na postupanje policije u Nikšiću
Incident u Nikšiću na proslavi Dana državnosti

Savjet za građansku kontrolu policije

Razmatraju četiri pritužbe na postupanje policije u Nikšiću

Savjet za građansku kontrolu rada policije do danas je primio ukupno pet pritužbi na postupanje policije u Nikšiću prilikom proslave državnog praznika 13. jula.

Od građanke D.P.K. Iz Nikšića je zatražena dopuna i konkretizacija navoda kako bi pritužba mogla biti uzeta u rad.

"Pritužbe građanke J.M. Iz Nikšića, građanina Ž.K. Iz Nikšića i građanina M.R. Iz Kolašina su uzete u rad i Savjet za građansku kontrolu rada policije je zatražio od direktora Uprave policije Zorana Brđanina da pojasni razloge postupanja policijskih službenika prema njima, da li poolicija iste dovodi u vezu sa izvršenjem bilo kojeg krivičnog ili prekršajnog djela i da li su odbili da postupe po izdatom naređenju policijskih službenika", saopštio je danas predsjednik Savjeta, advokat Zoran Čelebić. 

Građani J.M., Ž.K. i M.R. tvrde da su policijski službenici prilikom postupanja na glavnom gradskom trgu u Nikšiću dana 13. jula prekoračili ovlašćenja jer su bez opravdanog osnova u njihovom pravcu ispalili patrone suzavca iako prethodno nijesu remetili javni red i mir na bilo koji način niti mi je izdato upozorenje i naređenje da napuste skup i lokaciju.

Oni su požalili, a naročito građanka J.M. koja je i dojilja tek rođenog djeteta, da je policija svojim neblagovremenim postupanjem dovela u pitanje i onemogućila zakonito i mirno okupljanje i ugrozila njihovo zdravlje.

Savjet je zatražio od Uprave policije da dostavi bilo koji video snimak na kojem se vidi da policijski službenici jasno, vidljivo, razumljivo, glasno izdaju naređenje ovim ili drugim građanima koji su proslavljali državni praznik i traže od njih da se udalje sa skupa i predmetne lokacije.

"Savjet za građansku kontrolu rada policije uzeo je u rad i pritužbu Građanske inicijative “21. maj” koja se odnosi na postupanje policije prema građanki Ranki Božović iz Nikšića zbog nezakonitog postupanja za sada nepoznatog službenika policije koji je direktno u nju ispalio patronu suzavca usljed čega je došlo do teških tjelesnih povreda", zaključuje se u saopštenju. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.