Ministarstvo odbilo žalbu kompanije Taksina Šinavatre
Ostrvo Sveti Nikola

Bespravna gradnja

Ministarstvo odbilo žalbu kompanije Taksina Šinavatre

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i turizma odbilo je žalbu kompanija “Global TS Montenegro”, naturalizovanog Crnogorca i bivšeg tajlandskog premijera Taksina Šinavatre, izjavljenu protiv rušenja objekta na ostrvu Sveti Nikola u Budvi. Po ocjeni ministarstva, podnosilac žalbe nije pribavio rješenje o legalizaciji objekta, te da se takvo postupanje mora sankcionisati mjerom kakva je rušenje objekta. Po Zakonu o upravnom postupku, žalba koju je izjavila kompanija "Global TS Montenegro" se odbija.

Inspekcija je, kako se navodi u rješenju ministarstva, tokom nadzora utvrdila da je zatečen objekat u fazi grubih građevinskih radova, a da za njega nema prijave građenja niti građevinske dozvole ili nekog drugog odobrenja za navedeno građenje. 

Objekat je evidentiran u Listu nepokretnosti PJ Budva, broj 2821, sa teretom, nema dozvolu.  

Firma "Global TS Montenegro" je 2017. godine zaključila kupoprodajni ugovor sa kompanijom “San investments”, (koja je u dijelu javnosti povezivana sa kontroverznim srpskim biznismenom Stankom Subotićem), čime je postala vlasnik preko 30 hiljada kvadrata zemlje na ostrvu Sveti Nikola, kod Budve. 

Milioner Taksin Šinavatra postao je premijer Tajlanda 2001. godine, a 2006. je svrgnut sa vlasti. Tri godine kasnije dobio je počasno državljanstvo Crne Gore. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.