DPS o Vladinim amandmanima: Kukavičja politika koju diktira strah a ne državni interes
Foto: Vlada Crne Gore

DPS o Vladinim amandmanima: Kukavičja politika koju diktira strah a ne državni interes

Vlada Crne Gore nije našla za shodno da svoje građane informiše o stavu prema Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici, već pokušava da dozirano plasira informacije kako bi postigla nemoguće - da udovolji Vučiću i Dodiku, sa jedne strane, a sa druge poštuje evropski stav o Rezoluciji. To je saopšteno iz DPS, nakon najnovije odluke Vlade, da na Rezoluciji UN o Srebrenici, podnese dva amandmana.

-Kalkulisanje, u vidi nekog amandmana na Rezoluciju o Srebrenici, o kome smo informaciju dobili ne kroz zvanični kanal već putem provladinog medija, predstavlja trapavo vođenje spoljne politike koje je već danas dobilo odgovor iz Beograda od srpskog ministra spoljnih poslova Marka Đurića. Vlada Crne Gore, na čelu sa Spajićem, odabrala je da umjesto kosponzora Rezolucije radije bude kosponzor Dodikovog i Vučićevog stava - poručuju u DPS.

To je, kažu, kukavičja spoljna politika koju diktira strah, a ne interes države.

-Gospodine Spajiću, ukoliko se ispostavi kao tačno da Crna Gora ima pretenzije da amandmanom relativizuje Rezoluciju da bi minimizovala štetu koju ćete pretrpjeti kod Vučića i Dodika, onda je to kukavička spoljna politika koju diktira puki strah a ne strateški interes države. Uostalom, opšte je poznato da se u životu a i u politici sjedenje na dvije stolice kad - tad završi padom sa obje - poručuju u DPS.

Izvor:Pobjeda

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.