Rusija kao odgovor na širenje NATO-a formira 12 vojnih bazi širom svijeta
Ilustracija

Rusija kao odgovor na širenje NATO-a formira 12 vojnih bazi širom svijeta

Rusija će formirati 12 novih vojnih baza na zapadu zemlje kao odgovor na jačanje NATO i očekivano širenje Alijanse na Finsku i Švedsku, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, javljaju agencije prenose mediji.

"Do kraja godine, 12 vojnih baza i jedinica biće raspoređeno u Zapadnom vojnom okrugu", rekao je Šojgu zvaničnicima ministarstva odbrane i vojske.

On je upozorio na "porast vojnih prijetnji na ruskim granicama", optužujući NATO i Sjedinjene Američke Države.

Ministar je takođe rekao da je osvajanje istočnog ukrajinskog regiona Luganska skoro završeno i da se predalo 1.908 ukrajinskih vojnika iz čeličane Azovstalj u Marijupolju.

"Oslobođenje Luganske Narodne Republike je skoro završeno", rekao je Šojgu, prenose ruske agencije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.