Damjanović: Od nove Vlade očekujemo da zelena ekonomija i održivost ne budu populizam već realizam i stožer razvoja Crne Gore
Sanja Damjanović, Foto: DPS

"Država da nastavi razvoj prekinut 2020. godine"

Damjanović: Od nove Vlade očekujemo da zelena ekonomija i održivost ne budu populizam već realizam i stožer razvoja Crne Gore

Od 43. Vlade očekujemo da bude konkretna - da zelena ekonomija i održivost ne budu populizam već realizam i stožer razvoja Crne Gore - saopštila je na Tviteru potpredsjednica Demokratske partije socijalista Sanja Damjanović.

Ona smatra da Crna Gora mora da nastavi razvoj prekinut krajem 2020. 

"EU politike ukazuju na važnost zaštite planete, ali i na generisanje energije iz čistih izvora. Planirali smo bili ‘zelene’ projekte kroz Ekonomsko-investicioni plan za Zapadni Balkan za koji EU odvaja čak 30 milijardi eura", ukazal ej Damjanović.

Upitala je "da li možemo očekivati da nakon najgore 42. Vlade, URA i premijer Dritan Abazović, iz te partije, na djelu pokažu zeleni karakter".

"Zaboravljamo 42. Vladu, ali od 43. očekujemo da bude konkretna da zelena ekonomija i održivost ne budu populizam već realizam i stožer razvoja Crne Gore", zaključila je Damjanović.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.