Gejts: Novom tehnologijom pametne telefone zamijenićemo elektronskim tetovažama
Ag Funder News

Biće omogućena bolja prevencija i kontrola bolesti

Gejts: Novom tehnologijom pametne telefone zamijenićemo elektronskim tetovažama

Suosnivač Microsofta Bil Gejts smatra da će novom tehnologijom biti zamijenjeni pametni telefoni, a riječ je o elektronskim tetovažama, piše RTCG.

Elektronske tetovaže su proizvod američke biotehnološke kompanije Chaotic Moon, a njima se prikupljaju i analiziraju podaci dobijeni iz ljudskog organizma. Podaci će se moći koristiti u različite svrhe, a među kojima su i medicinske i sportske.

Time će biti omogućena bolja prevencija i kontrola bolesti te poboljšanje fizičke spremnosti. Elektronske tetovaže su još u fazi razvoja te je izgledno da će biti kao mali senzori na koži.

Za Gejtsa prethodno opisane tetovaže nisu dovoljne, jer smatra da moraju biti znatno unaprijeđene. Njegova je ideja da imaju toliko mogućnosti da će se njima moći potpuno zamijeniti pametni mobiteli.

Nešto slično se moglo vidjeti u holivudskim filmovima u kojima se glumci ovim tetovažama koriste za telefonske pozive, slanje poruka i pronalazak adrese stanovanja. Nije poznato kada će ovo zaista biti moguće, ali je poznato da Gejts i njegovi saradnici već rade na tome.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.