Obilježeno 29 godina od zločina u Štrpcima: Suočavanje s prošlošću, prvi korak da jedno društvo nadvlada zlo
Foto: Kodex

Obilježeno 29 godina od zločina u Štrpcima: Suočavanje s prošlošću, prvi korak da jedno društvo nadvlada zlo

Danas je u Bijelom Polju obilježeno 29 godina od otmice i ubistva 20 putnika iz voza u stanici Štrpci.

Porodice otetih, kao i brojni građani Bijelog Polja položili su vijence na spomenik "Sat života". Cvijeće je položio i predsjednik bjelopoljske opštine Petar Smolović sa delegacijom.

Poručili su da je zlo realnost a suočavanje s prošlošću, prvi korak da jedno društvo nadvlada zlo u sebi, pravdom, sjećanjem i kajanjem.

"Sjećanjem želimo da iskažemo poštovanje i javni znak , da stradale ne možemo i nećemo zaboraviti, kao ni sve što je povezano sa zločinom, zločincima i nalogodavcima. Suđenja se razvlače, nema potrage za posmrtnim ostacima žrtvava, ni bilo kakve organizovane brige o porodicama stradalih. Zlo je realnost, a suočavanje s prošlošću, prvi korak da jedno društvo nadvlada zlo u sebi, pravdom, sjećanjem i kajanjem”, poručile su porodice i rodbina otetih.

274296122633466287740540463920077004666598n

foto: Kodex

Danas se navršava 29 godina od  zločina u Štrpcima, kada su pripadnici Vojske Republike Srpske, na željezničkoj stanici u Štrpcima, iz voza koji je saobraćao na relaciji Beograd–Bar, oteli i ubili 20 putnika - 18 Bošnjaka, 1 Hrvata, i jedno nepoznato lice.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.