Đoković će graditi golf terene u zaleđu Jaza?
Đoković sa roditeljima, Foto: Instagram

Đoković će graditi golf terene u zaleđu Jaza?

Teniser Novak Đoković zainteresovan je da kupi veliki zemljišni kompleks u zaleđu plaže Jaz na kome bi uz podršku investicionog fonda iz Ujedinjenih Arapskih Emirata izgradio prvi veliki golf teren sa 18 rupa na ovom dijelu Jadrana, uz hotelske i ostale sadržaje.

Više izvora potvrdilo je “Vijestima” da je prvi reket svijeta kazao da je predviđeno ulaganje više od 300 miliona eura.

Đoković je krajem januara došao u Budvu, kako bi se navodno uvjerio u potencijale lokacije Mrčevo polje.

Izvori “Vijesti” tvrde da se neformalno sastao i sa pravnim zastupnicima Nevladine organizacije “Jaz - Mrčevo polje”, koja okuplja više od 600 Grbljana, vlasnika 2,2 miliona kvadrata zemlje u zaleđu plaže.

Navodno, Đoković je sa njima razgovarao na večeri u etno-selu gradonačelnika Budve Marka Carevića, u grbaljskom selu Krimovice. “Vijestima” je rečeno da je Đoković kazao da zastupa jedan od vodećih investicionih fondova koji je zainteresovan da gradi golf teren. Više izvora navodi da je rekao i kako je nekoliko zemalja zaintersovano da privuče investitore - od Srbije do Afrike, te da ukupan budžet za projekat premašuje 300 miliona eura.

Predstavnici te NVO navodno su predočili Đokoviću da i dalje postoje imovinsko-pravni problemi oko zemljišta i da bi trebalo da se obrati državi. Izvori “Vijesti” tvrde i da su kazali da su spremni da podrže projekat.

Iz te NVO ranije su poručili da je njihov cilj da se Mrčevo polje turistički valorizuje, ali ne kroz izgradnju stanova za tržište, već kroz projekat turističkog kompleksa visoke kategorije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.