Skijaš teško povrijeđen na Kopaoniku, hitno prebačen u Klinički centar Srbije
Ilustracija

Skijaš teško povrijeđen na Kopaoniku, hitno prebačen u Klinički centar Srbije

U ski centru Kopaonik danas se dogodila nesreća u kojoj je jedan skijaš teško povrijeđen i on je transportovan u Klinički centar Srbije u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U spasavanju povrijeđenog skijaša učestvovali su medicinski radnici, pripadnici Gorske službe spasavanja i Helikopterska jedinica MUP, navodi se u saopštenju.

Podsjeća se i da, u skladu sa sporazumom sa "Skijalištima Srbije“, od ove sezone na Kopaoniku dežura Helikopterska jedinica MUP za evakuaciju i spasavanje povrijeđenih skijaša, kao što je praksa u svim svjetskim ski centrima.

GSS: Povređeni skijaš za manje od tri sata transportovan u Beograd

Na Kopaoniku je, uz pomoć policijskog helikoptera, završena akcija spasavanja muškarca sa teškom povredom glave, saopštila je Gorska služba spasavanja (GSS).

"Muškarac srednjih godina povrijeđen je na stazi Krčmar i za nešto manje od tri sata transportovan je u Beograd, u Klinički centar", navodi se u saopštenju.

Akcija je izvedena u saradnji sa helikopterskom jedinicom Ministarstva unutrašnjih poslova, Skijalištima Srbije i ljekarima iz trauma centra na Kopaoniku.

U akciji je učestvovalo pet spasilaca GSS, a korišćena je usluga hitnog medicinskog transporta helikopterom.

"Ta pomoć je od ove godine dostupna na Kopaoniku, zahvaljujući nedavnom sporazumu o saradnji MUP, Skijališta Srbije i GSS", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.