Kakva je sudbina subvencija za podstanare?
Ilustracija

U Podgorici

Kakva je sudbina subvencija za podstanare?

Predsjednik Udruženja podstanara Crne Gore Dragan Živković rekao je da u toj organizaciji blagonaklono gledaju na inicijativu Glavnog grada da subvencioniše podstanare sa 50 eura mjesečno, ukoliko prijedlog koji je upućen Skupštini Glavnog grada dobije većinsku podršku odbornika. Rukovoditeljka Službe gradonačelnika Ivona Međedović kaže da nije u pitanju predizborni trik, već samo jedan u nizu socijalnih servisa Glavnog grada koji će biti nastavljen.

Živković je u Jutarnjem programu TVCG ocijenio da ima dosta prostora za sumnjivo djelovanje.

"Jedini zakonski način je da postoji ugovor o zakupu stana. Ali surova realnost je da 90 odsto podstanara danas nema ugovore o zakupu, jer gazde to neću da sklapaju", rekao je Živković u Jutarnjem programu.

Sklapanje ugovora se, kako je pojasnio, izbjegava kako se ne bi platio porez.

"Imaćemo malo veći problem oko toga, ali imamo i svijetlilh primjera da su stanodavci zvali da su spremni da sklope ugovor sa stanarima", rekao je Živković, koji strahuje da bi i sklapanje ugovora moglo pasti na teret podstanara.

On je rekao da gradonačelnik Ivan Vuković nije precizirao kakva će biti sudbina ovog projekta, budući da je planirano da traje godinu dana i da će biti obuhvaćemo 500 porodica.

Pojašnjavajući kakva je perspektiva projekta, Međedović kaže da je on najavljen kao socijalni servis, a "svaki socijalni servis Glavnog grada koji je jednom uspostavljen ne samo da je zaživio, već se i unapređivao".

"Ovo nije nešto što je za jednu godinu, nešto što je trenutno, već projekat koji namjeravamo da traje", rekla je Međedović u Jutarnjem programu TVCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.